Menu

Belangrijk, let op!

Graag zou ik onderstaande bij u onder de aandacht willen brengen.

Maak bij iedere gelegenheid a.u.b. gebruik van professioneel getrainde witte postduiven, die geringd en geregistreerd staan bij de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.
Deze witte postduiven hebben namelijk het oriënteringsvermogen om hun thuisbasis weer te bereiken, dit in tegenstelling tot witte tortels, pauwstaarten en andere sierduiven, of te jonge en slecht opgeleide witte postduiven.

Nadere uitleg:
~~~~~~~~

Er wordt aangenomen dat witte postduiven navigeren op zonnestand, magnetisme van de aarde en vaste herkenningspunten (100 % sluitend is deze theorie nog niet, onderzoek hiernaar is nog in volle gang), en daardoor kunnen ze accuraat en op deze manier, met de juiste professionele training, hun thuisbasis over vele honderden kilometers weer bereiken.

Witte tortels, pauwstaarten en andere sierduiven (ook nog te jonge en slecht opgeleide witte postduiven) hebben dat vermogen niet en zullen daardoor blijven hangen op de locatie waar u de duiven loslaat, hierdoor verzwakken ze en worden daarmee een gewilde prooi voor roofvogels, katten of kwaadwillende personen. De praktijk wijst uit, dat helaas vele duiven (zoals hierboven beschreven) bij diverse gelegenheden hiervan het slachtoffer worden. Ook het afhalen van duiven is dubieus en omstreden.
 
In het kader van de Flora- en faunawet is het ook verboden om witte tortels, pauwstaarten en andere sierduiven uit te zetten in de natuur.

Dode witte duif
(Portretrecht: Fried Kampes)
 
Sperwer
(Portretrecht: J. v. W.)

Wees een dierenvriend en voorkom dit AFGRIJSELIJK dierenleed door goed opgeleide witte postduiven te huren bij een gerenommeerd erkend bedrijf die is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Heeft u een verdwaalde postduif (of een ander soort duif dan een postduif) opgevangen; ga dan naar de site van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie ( N.P.O. ) www.npoveenendaal.nl/duif-gevonden
Hier vindt u informatie om de verdwaalde postduif (of een ander soort duif dan een postduif) weer bij de rechtmatige eigenaar terug te krijgen.
 
OOK BELANGRIJK OM TE WETEN
 
Vanaf 1 januari 2010 is het verplicht dat duiven-verhuurbedrijven (particulieren) ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
Alle andere bedrijven (particulieren) hebben officieel geen bestaansrecht en zijn in overtreding op grond van de Handelsregisterwet en daardoor is er sprake van een zogeheten economisch delict.
De boetes voor overtredingen zijn fors.
De met een klant gemaakte afspraken zullen dan veelal niet meer worden nagekomen.
Door bij mijn bedrijf informatie te hebben aangevraagd, heeft u bij voorbaat gekozen voor een gerenommeerd erkend bedrijf en kunnen problemen als hiervoor gesteld niet voorkomen.